Levering med Posten

Leveringsbetingelser

Alle vanlige postvarer du vinner innen samme fakturadøgn vil bli samlet på én og samme ordre. Ordrebekreftelsen vil bli sendt på e-post dagen etter. Varene sendes som Klimanøytral Servicepakke med Posten Norge AS. 
Normal leveringstid er 4-7 virkedager fra vi har registrert betalingen eller du har bekreftet ordren med faktura eller delbetaling.

Du kan velge mellom to ulike leveringsmåter:

  • Hente på Posten: Pakken leveres til postkontor eller post i butikk hvor du henter den selv. Du varsles på e-post og SMS.
  • Hjemlevering: Pakken leveres hjem til deg enten mellom klokken 08 og 17 eller klokken 17 og 21, avhengi av når posten leveres på ditt postnummer. Du varsles på SMS og e-post når pakken lastes på bil for utkjøring og sjåføren ringer 30-60 minutter før levering. Dersom sendingen ikke kan leveres blir den fraktet til lokalt postkontor / post i butikk. Du varsles om dette via SMS, e-post eller hentemelding i postkassen. Tillegg for hjemlevering er for tiden 49,- per pakke.

Du kan velge mellom disse fraktalternativene for en enkelt ordre via "Mine ordre" på "Min side". Hvis du ønsker å velge standard fraktmetode for fremtidige ordre gjør du dette i "Min profil" (merk at dette ikke endrer frakt på eksisterende ordre).

Postens Klimanøytrale Servicepakke har samme pris og leveringstid som tidligere. Den eneste forskjellen er at Posten forplikter seg til å redusere transportens klimagassutslipp og kompensere for resterende utslipp. Les mer på www.postennorge.no/samfunnsansvar/miljo.

I tillegg til vinnerbudet ditt tilkommer det frakt etter Postens satser. Vi legger sammen vekten på varene du har vunnet og finner ut hvor mange forsendelser det blir. Vi gjør oppmerksom på at enkelte av produktene våre er så store at de ikke passer i våre kartonger og må sendes som egne kolli.

Posten har fra 01.08.08 satt opp prisen med 16 kr + mva. per kolli til usentrale områder. Dette kommer i tillegg til prisene i Postens pristabell.

Varetyper og frakt

Vi deler inn varene i tre hovedgrupper etter hvordan de pakkes og sendes:

  • Normalvarer: De fleste varer hører hjemme i denne kategorien. Alle normalvarer på samme ordre sendes i samme pakke så langt det er mulig og fraktprisen blir beregnet for én pakke. Det betyr at fraktprisen vil øke marginalt hvis du vinner flere normalvarer innen samme fakturadøgn.
  • Pallevarer: Dette er varer som er for store eller for tunge til å pakke sammen med andre varer og som blir sendt i et eget kolli. Det beregnes egen frakt for hver enkelt pallevare du kjøper.
  • Tunggodsvarer: Varer som veier over 35 kg er for tunge til å sende som servicepakke. Slike varer kommer ikke inn under fraktprisene i tabellen under. Du kan lese mer om tunggodsfrakt her.

Tips! Du kan alltid sjekke hva slags varetype det er ved å klikke på "Fraktberegning" på auksjonssiden.

Pakkesporing

Alle varene som blir sendt med Posten får et sendingsnummer før de blir pakket. Disse blir så lastet opp i containere som skal til forskjellige postterminaler og det blir ikke registrert sporingsinformasjon før pakken ankommer postterminal. Det kan derfor ta opptil tre dager før sporingsinformasjonen dukker opp selv om et sendingsnummer er tildelt pakken.

Straks varene har ankommet en postterminal kan de spores på www.posten.no eller via ”Mine ordre”.

Når pakken ankommer postkontor får du hentemelding på e-post. Du vil også få hentemelding på SMS dersom du har valgt dette i ”Min profil”.

Fraktpriser - Posten Servicepakke

Frakten du betaler avhenger av hvilken sone du tilhører og hvilken vekt og volum din pakke vil ha. Her finner du oversikt over prissoner og pristabell (priser uten mva.).

Volumvekt

Volumvekten er et mål på volumet av en pakke som er oppgitt i kg i stedet for kubikkmeter/desimeter. For å finne volumvekten multipliserer man lengde, bredde og høyde. Er målene i cm, deles resultatet med 1000 for å få dm3 (volumet på pakken). Volumet deles igjen på den faste omregningsfaktoren 5. En faktor på 5 vil si at 1 m3 er 200 kg. Alle vekter oppjusteres til nærmeste hele kilo.

Regneeksempel:

Du har vunnet noen normalvarer på auksjon og tilsammen har de følgende mål:

Vekt:
3 kg

Mål:
40x20x24 cm

Volumvekt: 

Lengde = 40 cm 
Bredde = 20 cm 
Høyde = 24 cm 
40x20x24 = 19200 
19200/1000 = 19,2 dm3 
19,2/5 = 3,84 

Prisgrunnlaget hos posten blir det som er høyest av virkelig vekt og volumvekt. I dette eksempelet er det volumvekten 3,84 som er høyest. Dette justeres opp til nærmeste hele kilo og denne pakken blir altså sendt til samme pris som en pakke på 4 kg. Prisen på dette finner du ved å se i tabellen på postens sider.

Spesialgods:

Dersom et produkt har mål som overstiger postens maksimalmål for sending av servicepakker, må pakken sendes som spesialgods og da tilkommer et tillegg på kr 114,- (inkl. mva) Maksimalmålene hos posten er: Lengde 120 cm, bredde 60 cm og høyde 60 cm. Dersom en av sidene er over 120 cm eller to av sidene overstiger 60 cm, blir dette tillegget lagt til.